e
Banner

Etiketler: karbon ayak izi



Karbon ayak izi takibi yeşil lojistiğin de önünü açacak



İklim değişikliğine karşı yapılacak mücadelede önemli bir adım olarak kabul edilen Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik ile birçok tesise raporlama zorunluluğu getirildiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu uygulamanın yeşil lojistik uygulamalarının da önünü açacağını söylüyor. Bakan Bayraktar, lojistik sektörü için demiryolu taşımacılığının güçlendirilmesinin emisyonu salımının azalmasına önemli bir katkı sunacağını vurguluyor.





40' konteynerda maksimum alan: DHL Double Decker



DHL, denizyolu yüklemelerinde uygulanacak yeni bir raf sistemini pazara sundu. Double Decker isimli sistem denizyolu taşımacılığında yük güvenliğini artırıyor, konteynerı yatay bölmelere ayırarak kargo hacmi sağlıyor ve karbon ayak izi maliyetlerini azaltıyor.




Lojistik firmalarının karbon ayak izi konusunda bilmeleri gereken nedir?


Yayın: 15-07-2013
Kategori: 10 Soruda

Dr. Hüdai Kara / Metsims Sustainability Consulting Genel Müdürü




Unilever ürünleri 1.5 milyar km yol kat ediyor



“Sürdürülebilirlik, kurulduğumuz günden bu yana DNA’mızda yer alan bir olgu” diyen UnileverTürkiye, İsrail, Orta Asya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur, açıkladıkları Sürdürülebilir Yaşam Planı’na göre düşük emisyonlu araçlar kullanarak, alternatif taşıma modlarını devreye sokarak ve enerji verimliliğini artırarak 2020 yılına kadar global lojistik ağlarındaki CO2 salımını 2010 seviyesinde tutmayı amaçladıklarını vurguluyor.





DHL sarı rengini yeşile boyayacak



Deutsche Post DHL Group, 2030'a kadar karbon nötr lojistik projelerine 7 milyar Euro yatırım yapacak. Deutsche Post DHL Group CEO’su Frank Appel: “Sarı renkli Grubumuzu yeşil bir şirkete dönüştürerek gezegenimize ve toplumumuza önemli katkıda bulunacağız” dedi. 




DHL'den sürdürülebilirliğe 7 milyar euroluk yatırım


Yayın: 10-09-2021
Kategori: Lojistik

DHL, karbondioksit emisyonlarını azaltmaya yönelik tedbirlerde gelecek 10 yıl içinde işletme giderleri ve sermaye giderlerine 7 milyar euroluk yatırım yapacak.




Yeni Renault Trucks kamyonları yüzde 10'a kadar tasarruf sunuyor



Renault Trucks, dağıtım ve hafif inşaat kamyonları için tasarlanan 2023 modellerinin enerji verimliliğini artırırken çevresel ayak izlerini azaltıyor. Renault Trucks D, D Wide ve C 2.3 m 2023 modelleri, motor optimizasyonu, yeni şanzıman donanımı ve Fuel Eco+ paketi sayesinde yakıt tüketimini ve buna bağlı olarak CO2 emisyonlarını yüzde 10'a kadar azaltacak şekilde sunuluyor. 




Prometeon çevresel performansını yükseltiyor


Yayın: 30-06-2022
Kategori: Lastik

2021 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınlayan Prometeon artık daha çevreci. Ham madde tedarikçileri denetlenecek. Çatışma Bölgelerinden Mineraller ve Kobalt Tedarik Politikası oluşturuldu. Sustainalytics, PTG’nin sürdürülebilirlik modelini geliştirme hedefiyle kurumsal sosyal sorumluluğunu değerlendirecek. 




Renault Trucks, dekarbonizasyon yolculuğunu web dizide anlattı


Yayın: 05-12-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks, karbon ayak izini hızlı ve büyük ölçüde azaltmak için nasıl önemli değişiklikler yaptığını "Dekarbonizasyonu Hedefleyen İyi Hareket" adıyla ilki 8 Kasım 2023'te gösterime giren yedi bölümlük bir web dizisinde anlattı.